Corona maatregelen en afspraken

Update 15 maart '22
Vanaf dit moment zijn er bijna geen coronamaatregelen meer. Klik hier voor het laatste nieuws. De basisadviezen tegen corona (handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik) blijven gelden.


Update 25 februari '22
Vanaf 25 februari is de anderhalvemeter-regel niet meer nodig. Ook het dragen van mondkapjes in clubhuizen is niet meer noodzakelijk.


Update 15 januari '22
Op vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats. Het kabinet heeft hierin aangekondigd dat er diverse versoepelingen doorgevoerd worden. Deze versoepelingen hebben ook betrekking op de (hockey)sport.
Met ingang van zaterdag 15 januari mag iedereen (jeugd én volwassenen) zowel binnen als buiten sporten én onderling binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. Er geldt daarbij geen eindtijd meer.  

Vanaf zaterdag 15 januari 2022 zijn de volgende maatregelen nog van toepassing: 

 • Competitiewedstrijden zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden binnen de club zijn wel toegestaan. 
 • Er mag geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden aanwezig zijn.  
 • Op binnensportlocaties geldt dat het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht is, behalve tijdens het sporten zelf. Daarnaast dienen sporters vanaf 18 jaar bij het betreden van de locatie te worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB). 
 • Op buitensportlocaties geldt dat in de binnenruimtes, zoals het clubhuis, het dragen van een mondkapje verplicht is voor iedereen vanaf 13 jaar. De horeca mag enkel open zijn voor afhalen. Andere faciliteiten zoals kleedkamers, toiletten en douches mogen ook open mits daar vooraf wordt gecontroleerd op het CTB

  Voor Graspiepers geldt: geen zaaltrainingen, maar de veldtrainingen gaan wel door volgens huidig schema. Er wordt een onderlinge wedstrijden geregeld voor de zaterdag 22 en 29 januari, 5 en 12 februari.

Update 9 januari '22
Gewijzigde coronaregels --> dus opnieuw aangepast trainingsschema.

Nu er door de jeugd t/m 17 jaar weer getraind mag worden tot 20.00 uur is het trainingsschema opnieuw aangepast. Dit schema geldt vanaf dinsdag 11 januari tot aan de voorjaarsvakantie. Kijk in de app of op de website wanneer je weer moet trainen.

We gaan in januari en februari niet meer trainen in de zaal omdat binnensporten nog steeds niet mag!

https://www.graspiepers.nl/site/default.asp?option=960&l=2&t=1&pid=55&d=1

Update 18 december '21:

Door de opmars van de nieuwe coronavariant en de aanhoudende hoge cijfers gaat ons land vanaf morgen, zondag 19 december 5.00 uur, in lockdown. Hierdoor worden alle sportactiviteiten op
amateurniveau stilgelegd. Voor ons geldt dus geen competitie en geen zaaltrainingen. Wel mogen de veldtrainingen van teams onder de 18 jaar, volgens ons coronaschema, tussen 5.00 en 17 00 uur, tot en met 14 januari '22 doorgaan. Trainen in de zaal mag dus niet.

Het clubhuis is echter voor iedereen gesloten, alleen de toiletten mogen gebruikt worden.
Verder blijven alle maatregelen die al van kracht waren, bestaan. Dat betekent onder andere dat er geen publiek op de verenigingen mag zijn en de afstandsregels in acht moeten worden genomen.

In de kerstvakantie, 24 december t/m vrijdag 7 januari, zijn er geen trainingen.


 • Publiek is zowel bij amateur- als professionele sport niet toegestaan.
  Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot de complexen. Denk hierbij aan coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen. Wedstrijden die normaal gesproken gespeeld worden met ballenkinderen, worden ook nu gespeeld met ballenkinderen.
 • Het horecagedeelte in clubhuizen mag tot 17.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn.
 • Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar).

Daarnaast blijven de onderstaande maatregelen van 6 november bestaan:

 • Iedereen mag sporten in de buitenlucht(trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
 • Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voordat het clubhuis, het terras en andere gebouwen op het sportcomplex betreden mogen worden, inclusief de kleedkamers en toiletten.
  Uitzondering op deze regel vormen de mensen die vanwege het uitvoeren van hun functie (bv coach (uit en thuis), trainer, barbeheerder of andere vrijwilliger) op de vereniging aanwezig zijn. Zij zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  Let op: rijouders hebben geen functie in het clubhuis en tonen dus wel een CTB bewijs voordat ze het clubhuis kunnen betreden.
 • Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.
 • Een afhaalpunt voor drankjes en eten kan buiten ingericht worden. Voor deze afhaalfunctie is geen CTB
  Afhalers nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.
 • Ook een afhaalpunt binnen is mogelijk, maar alleen als deze ruimte afgescheiden is van de rest van het clubhuis. Voor afhalers is in dit geval een mondkapje verplicht
  Zij nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.
 • Iemand die gecontroleerd is op een CTB, mag je een polsbandje of bv stempel geven waardoor je niet opnieuw hoeft te controleren. Let er wel op dat het bandje of de stempel maar voor één dag geldig.
 • Per vereniging kan de uitvoering verschillen. Alle verenigingen doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg de regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand.
 • Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.
(https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie#related)

 


 

Koop een lot, steun de Graspiepers!

Agenda

Nog geen agenda punten.

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.