Corona maatregelen en afspraken

UPDATE KNHB 18 NOVEMBER 2020

Landelijke maatregelen per donderdag 19 november

Op 17 november kondigden minister-president Rutte en minister De Jonge tijdens de persconferentie aan dat de strengere maatregelen van 4 november per donderdag 19 november niet meer gelden. Wel gelden alle maatregelen zoals die op 14 oktober zijn ingegaan. Dat betekent voor de sport vooral dat senioren vanaf donderdag 19 november weer in groepjes van 4 en met 1,5 meter afstand mogen trainen. Voor de jeugd verandert er niets. Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden.

De overheid heeft de volgende maatregelen vastgesteld per 19 november :

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in groepjes met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal en het Wagener Stadion)
 • Voor kinderen tot 18 jaar: sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden:
alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.UPDATE KNHB 3 NOVEMBER 2020:

De KNHB heeft kennisgenomen van de persconferentie van de overheid op dinsdag 3 november waarin een tijdelijke verzwaring van de maatregelen is aangekondigd. Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden. Op basis van de nieuwe maatregelen worden het sportprotocol en de veelgestelde vragen zo snel mogelijk aangepast.

De overheid heeft de volgende maatregelen vastgesteld per 4 november 22.00 uur:

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in groepjes met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
 • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden:
alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.UPDATE KNHB 14 OKTOBER 2020:


De KNHB heeft kennisgenomen van de persconferentie van de overheid op dinsdag 13 oktober. Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden. De KNHB heeft overleg gevoerd met andere sportbonden en NOC*NSF om te bepalen wat de nieuwe maatregelen specifiek inhouden. 

De overheid heeft de volgende maatregelen vastgesteld per 14 oktober 22.00 uur:

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
 • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden:
alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.

Voor Graspiepers geldt per 14 oktober 2020:

- dat de trainingen van de kabouters, jongste jeugd en jeugd gewoon volgens schema, vanaf maandag 19 oktober, hervat worden.

- dat voor de senioren de max 4 personen en 1,5m regel geldt, dus overleg met de trainer is noodzakelijk.

- vanaf zaterdag 31 oktober, de dag dat de jeugdcompetitie weer zou beginnen, starten we voor de jongste jeugd en jeugd een onderlinge competitie op, die enkele weken zal duren. 

- het clubhuis blijft gesloten. Trainers mogen kort het clubhuis ingaan voor afhalen trainingsmateriaal en de bediening van de sproei-installatie en de veldverlichting.


 

------------------------


UPDATE 30 SEPTEMBER 2020:

BESTUURSMEDEDELING:
De maatregelen die 28 september door de overheid zijn afgekondigd en gelden per dinsdag 29 september vanaf 18.00 uur, zijn ook van invloed op de (hockey)sport. De regionale aanpak heeft nu plaats gemaakt voor landelijke maatregelen. Dat betekent dat deze maatregelen vanaf vandaag voor ALLE hockeyers, hockeyverenigingen, vrijwilligers en fans gelden.

Vanaf dinsdag 29 september moet de horeca op sportlocaties en -complexen tijdelijk gesloten blijven. Dus is ons clubhuis gesloten, de toiletten zijn wel te gebruiken. Trainers en coaches mogen kort het clubhuis ingaan voor de bediening van de sproei-installatie en de veldverlichting. Wij vragen iedereen met klem zich aan deze regels te houden.

Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan op sportaccommodaties. Het doel van de maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Onderstaande punten geven richting aan de maatregel:

-Ouders mogen niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken.

-Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!

-Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

-Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

-Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

Deze maatregelen zijn helaas nodig om het virus onder controle te krijgen. De impact op de financiële huishouding van sportverenigingen is enorm; zo ook bij ons, wanneer dit voor langere tijd aanhoudt.

We zijn voor een groot deel afhankelijk van de inkomsten uit het clubhuis en die vallen nu geheel weg. En om maar niet te spreken over de gezelligheid van het elkaar ontmoeten op het complex. Dit is een belangrijk onderdeel van onze sport.

Als bestuur doen we een beroep op alle leden en betrokkenen bij onze vereniging om de gedwongen maatregelen op te volgen en om ieders eigen verantwoordelijkheid hierin te dragen. Laten we hopen dat we dan over 3 weken weer naar de oude maatregelen kunnen.

We willen de trainers met klem verzoeken het clubhuis alleen te betreden voor het afhalen van trainingsmaterialen en het bedienen van onze water- en lichtinstallatie.

Het Bestuur

Coronaregistratie ten behoeve van het bron-contact onderzoek van de GGD

Ten behoeve van een eventueel bron-contact onderzoek door de GGD moeten alle sportverenigingen registreren wie er op de sportcomplexen aanwezig zijn geweest.

Bij thuiswedstrijden hoeven spelers en coaches van beide teams zich niet te registreren. Indien nodig zijn zij via het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) te traceren. Voor de overige bezoekers van ons complex, leden én niet leden, geldt dat men zich moet registreren. Dit kan via onderstaande QR-code die ook op posters in het clubhuis staat vermeld. Of registreer je vooraf aan je bezoek op de registratiepagina op deze website. Deze posters hangen uiteraard bij de ingangen van het clubhuis. De gegevens worden 14 dagen bewaard in ons administratieprogramma LISA. Je kan je registeren als lid en als bezoeker. Ben je Graspieperslid, maar weet je je inlogegevens niet, meld je dan aan als bezoeker.

Is het niet mogelijk gebruik te maken van deze QR-code/websitepagina dan vul je een gezondheidsverklaring in en deze is verkrijgbaar en is in te leveren aan de bar. Uiteraard wordt ook deze verklaring na 14 dagen vernietigd.

 

 

Indien je één van onderstaande vragen met JA
beantwoordt, mogen we je geen toegang
tot onze accommodatie geven.

Ga naar huis en laat je testen!

 

 

Alle vragen met NEE beantwoord?
Registreer je dan via deze QR-code
of via deze pagina.De volgende regels gelden voor ons allemaal wanneer we naar de club komen:

 

- Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen, dit geldt voor zowel binnen als buiten.

- Heb je een huisgenoot/gezinslid met coronaklachten of het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem of haar gehad blijf dan thuis en meld dit aan je teammanager/coach.

- Heb je klachten (o.a. koorts, verkoudheid, benauwdheid, hoesten) die kunnen behoren bij corona, blijf dan thuis en meld dit aan je trainer en coach/manager.

- Bij positief testen is er een meldingsplicht bij de teammanager/coach en twee weken quarantaine verplicht, bij een contact langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter is een test wenselijk.

- Ben je boven de 12 jaar en kom je uit een rood/oranje (vakantie)gebied dan is tien dagen thuis quarantaine verplicht.

- Teambesprekingen mogen niet in het clubhuis, maar buiten op het gras of rond het clubhuis.

- Gebruik bij strafcorners persoonlijke maskers of gebruik desinfectans. Plaats deze achter de goal.

- Douchen is niet toegestaan op de club. De gebrekkige ventilatie is veroorzaker van deze maatregel.

- De 1,5 meter afstand geldt ook voor personen boven de 18 in de dugout. We plaatsen hier stoelen bij om voldoende zitplaatsen te creëren.

- Houd je aan de looproutes en maak langs de lijn gebruik van de witte supportersvoetjes om afstand te houden.

- Schreeuwend aanmoedigen langs de lijn is niet toegestaan.

- Kom je op een ander tijdstip dan je eigen wedstrijd/training naar het veld en/of clubhuis dan dien je je te registreren.

 

 


Extra regels bij uitwedstrijden:

- Bij vervoer van spelers van en naar een sportcomplex is een mondkapje verplicht vanaf 13 jaar.

Kijk voordat je vertrekt naar een andere vereniging op hun website wat hun corona-regels zijn. Elke vereniging heeft andere regels, zo voorkom je dat je daar voor verrassingen komt te staan. 

Koop een lot, steun de Graspiepers!

Agenda van de week

28-11 Najaarscompetitie 'De Quaran...