Corona maatregelen en afspraken

Update per 5 juni

De overheid maakte tijdens de persconferentie van vrijdag 28 mei bekend per 5 juni nieuwe versoepelingen in te voeren, ook in de sportsector. Per 5 juni kunnen eindelijk alle hockeyers op de velden hun sport weer beoefenen, iets waar de KNHB, NOC*NSF en de andere sportbonden al lange tijd met de overheid over praten. De KNHB is blij dat er versoepelingen voor jeugd en senioren kunnen worden doorgevoerd per 5 juni en hoopt dat de volgende stap ook groen licht zal brengen voor wedstrijden van senioren tegen andere verenigingen.

Wat houden de versoepelingen per 5 juni in?

Allereerst is het per 5 juni voor alle senioren mogelijk op de eigen vereniging tijdens het sporten de afstandsbeperking los te laten. Dat betekent dat ook iedereen van 27 jaar en ouder per 5 juni weer duels mag spelen of mee kan doen aan onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging. Let op, het loslaten van de afstandsbeperking, dit geldt alleen voor tijdens het sporten. Voor wie niet aan het hockeyen is, blijft de 1,5 meter afstandsregel gelden.

Daarnaast mag de jeugd tot en met de A-categorie vanaf 5 juni weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen, bij voorkeur binnen de eigen regio. Zoals bij de verenigingen bekend, wil de KNHB regionale competities organiseren voor de verenigingen die hieraan mee willen doen. (Wedstrijd)secretarissen kunnen hun teams tot en met 31 mei hiervoor aanmelden. In het weekend van 5 juni is het voor de teams mogelijk zelf oefenwedstrijden te organiseren, voor de drie daaropvolgende weekenden in juni organiseert de KNHB voor de deelnemende teams een competitie.

De kleedkamers en douches mogen per 5 juni weer open, en ook de horeca op de vereniging mag binnen en buiten (terras) open maar volgens de dan geldende horecaregels én alleen voor die personen die ook op het complex aanwezig mogen zijn. Publiek is helaas nog niet toegestaan.

Welke regels gelden per 5 juni?

De nieuwe versoepelingen zijn alleen mogelijk als we ons allemaal aan de geldende regels houden. De KNHB, andere sportbonden en NOC*NSF verzamelen telkens alle nieuwe informatie. Deze is terug te vinden in het sportprotocol. Antwoorden op vragen over bijvoorbeeld rijouders, looproutes op de vereniging, de te openen kleedkamers etc. zijn te vinden op onze pagina met veelgestelde vragen.


Update per 19 mei 2021

Op 19 mei is de tweede stap in het openingsplan van de overheid definitief gezet. Voor alle hockeyers tot en met 26 jaar verandert er niets. Personen vanaf 27 jaar mogen buiten in teamverband sporten, op anderhalve meter afstand en in groepen met maximaal dertig personen.

Voor de hockeysport betekent dit concreet:

  • Hockeyers tot en met 26 jaar mogen op de eigen vereniging trainen en onderling spelen zonder beperkingen.
  • Hockeyers vanaf 27 jaar mogen alleen trainen in een groep van maximaal 30 personen met inachtneming van de afstandsregels. Dat betekent dat zij tijdens de training 1,5 meter afstand moeten houden.
  • Wedstrijden tussen verenigingen zijn niet toegestaan.
  • Topsporters mogen wel trainen en competitie spelen. Sinds 8 december vallen spelers en speelsters uit de beide Hoofdklassen onder deze benoemde groep topsporters. Dit betekent dat Hoofdklasseteams wel, onder strikte voorwaarden, weer mogen trainen en competitie spelen.

Uitgebreide informatie over de protocollen tijdens het sporten lees je in het protocol verantwoord sporten dat door NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden is opgesteld.

Terrassen op sportlocaties

De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei 2021 weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden allereerst dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras, maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat.

De sportaccommodaties (en dus ook hockeyverenigingen) zijn alleen open voor sporters en benodigde vrijwilligers. De buitenterrassen mogen (onder genoemde voorwaarden) open voor degenen die er mogen zijn. Houd er rekening mee dat sporters geacht worden om na het sporten de sportaccommodatie te verlaten. Maak als vereniging daarom de bewuste afweging over het wel of niet open stellen van het buitenterras en of je daarbij de geldende horeca regels kunt toepassen en uitvoeren. Gebruik hierbij je gezond verstand, mede ingegeven door de feitelijke situatie ter plekke.

 

Koop een lot, steun de Graspiepers!

Agenda

Nog geen agenda punten.

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.