Clubinfo vereniging - senioren

In de categorie senioren kennen we:

- seniorenhockey
- 30+ hockey
- sevenshockey
- trimhockey


Seniorenhockey
Seniorenhockey wordt gespeeld vanaf 18 jaar. Heren 1 en dames 1, de standaardteams, spelen in een landelijke of regionale klasse. De overige seniorenteams spelen binnen het district Noord Nederland op verschillende niveaus. Helaas zijn er in het seizoen 2022/2023 geen dames 1 en heren 1 en geen overige heren- en dames seniorenteams. 

Info: [email protected]

 


Veteranenhockey (H30+)
Voor heren van 30 jaar of ouder is er een aparte veteranencompetitie op zondag. Het tempo ligt hier uiteraard wat lager maar de gezelligheid is er niet minder om. Bij onze vereniging zijn er twee veteranenteams. Helaas speelt onze vereniging niet meer mee in een dames veteranencompetitie.

Info: [email protected]


Sevenshockey
(Bron: KNHB)
De afgelopen jaren is een behoefte ontstaan aan doordeweekse avondcompetities. Er zijn namelijk verschillende groepen mensen die graag willen (blijven) hockeyen, maar waarvoor de weekenden lastig zijn. Voor deze doelgroepen geldt daarnaast dat zij in flexibelere competities willen spelen waarbij niet elke week een wedstrijdmoment is.

In het kader van deze behoefte organiseert de KNHB sinds 2017 een Sevenshockey competitie op donderdagavond; naast de reeds bestaande trimhockeycompetitie. De Sevenshockey competitie is bedoeld voor zowel de fanatieke hockeyers met competitie ervaring als de hockeyer met wat minder ervaring in de leeftijdscategorie eind 20 tot begin 50 jaar.

Sevenhockey wordt, zoals de naam al aangeeft, gespeeld in teams van zeven. Teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld en zonder keeper en scheidsrechters. Teams bestaan enkel uit mannen of enkel uit vrouwen en in sommige regio’s zijn er gemixte teams toegestaan. 

Ook bij onze vereniging zijn er meerdere mix sevenshockeyteams.

Info: [email protected].


Trimhockey
De club kent ook trimhockey: wekelijks een training (voor beginners en gevorderden) en geen competitieverplichtingen. Veel ouders van leden, ex-hockeyers en liefhebbers van buiten sporten zijn trimlid geworden.

Ook is er een competitie (eens in de maand) op maandagavond tussen trimhockeyteams uit de Noordelijke regio waar, door gevorderde spelers, aan deelgenomen kan worden. De trimgroep traint in twee aparte groepen (beginners en gevorderden) op maandagavond van 20.30-21.45 uur.

Info: [email protected]


  

 

Koop een lot, steun de Graspiepers!

Agenda

Nog geen agenda punten.

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.