Clubinfo vereniging - jongste jeugd


De groep jongens en meisjes van 6 t/m 11jaar (jongste jeugd) speelt jongste jeugdhockey. Eén of twee keer per week wordt er onder leiding van gediplomeerde trainers getraind, waarbij nog steeds veel spelen en bewegen centraal staat. Op zaterdagmorgen spelen de jongste jeugd hockeyers in vaste teams, met vaste begeleiders, wedstrijdjes tegen andere hockeyclubs uit Friesland, Groningen of Drenthe.

In de jongste jeugdcategorie zijn er verschillende leeftijdsgroepen (peildatum leeftijd is 1 oktober)

 

Benjamins, 1e jaars F (6 jaar):
De benjamins (1e jaars F) beginnen na de winterstop met competitie op zaterdag, zij spelen in jongens- of meisjesteams of in teams met zowel jongens als meisjes, in 3-tallen op een 1/8 hockeyveld. 

 

2e jaars F (7 jaar):
De 2e jaars F spelen competitie in 3-tallen (mogelijk in teams met zowel jongens als meisjes) op een 1/8 hockeyveldje.

 

E-jeugd (8-9 jaar):
De E-jeugd speelt het eerste jaar wedstrijden in 6-tallen op een kwart hockeyveld. Het tweede jaar wordt er gespeeld in 8-tallen op een half veld. De kinderen spelen nu meestal in aparte jongens- en meisjesteams. 

D-jeugd (10-11 jaar, basisschool)
De D jeugd speelt in elftallen en de kinderen spelen nu in aparte meisjes- en jongensteams.

De trainingen.
De benjamins, 2e jaars F en de 6E teams trainen 1x per week op dinsdag. Op vrijdag is er een instuif waarbij de kinderen een 2e training kunnen krijgen. Na de winterstop trainen de 6E teams ook 2x per week (op dinsdag en vrijdag).
De 8E teams trainen 2x per week, op woensdag en vrijdag. 
De D teams trainen twee maal per week.

Het is mogelijk een drietal trainingen bij te wonen alvorens lid te worden. Neem hiervoor contact op met Cindy Loman via [email protected]

Algemeen info jongste jeugd: [email protected]


 

Koop een lot, steun de Graspiepers!

Agenda van de week

7-12 Pieper Nieuwsbrief 4, seizoe...