KNHB

Spelregelwijzigingen per 2018/2019

De KNHB voert met ingang van seizoen 2018-2019 twee grote regelwijzigingen door binnen haar competities. In het afgelopen seizoen konden teams in de 1e Klasse een extra wedstrijdpunt verdienen door het nemen van shoot-outs na een gelijkspel. Deze pilot wordt beƫindigd en er wordt geen vervolg aangegeven.
Daarnaast is het bij de senioren al enige jaren toegestaan om de bal boven de schouder te spelen. Vanaf komend seizoen is dit ook bij de junioren toegestaan.


Sticks ook toegestaan bij de junioren
Tot en met afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren. De KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey eventueel tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er goede ervaringen opgedaan met deze regel bij de senioren. Daarom wijzigt de KNHB haar standpunt met ingang van het nieuwe seizoen. Bovendien mag de hoge bal in alle junioren-categorieƫn wel gespeeld worden. Ook junioren mogen vanaf seizoen 2018-2019 de bal dus boven de schouder met de stick spelen. De KNHB heeft de verwachting dat deze aanpassing het aanleren van het technisch goed ontvangen van de hoge bal stimuleert, zoals dat ook bij de seniorenteams is gebeurd. De regelwijziging maakt tenslotte ook dat de regels bij de junioren aansluiten op het internationale spelreglement.

Het spelreglement veldhockey wordt met ingang van het nieuwe seizoen aangepast en stelt met betrekking tot deze regel (artikel 9.6) het volgende:
Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is en het niet leidt tot gevaarlijk spel.


Voor de Jongste Jeugd blijft gelden dat de bal niet hoger dan kniehoogte mag worden gespeeld, anders volgt een vrije slag voor de tegenstander

Nieuws afbeelding

Koop een lot, steun de Graspiepers!

Agenda

Nog geen agenda punten.

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.