Competitie

Spelregelaanpassing zaalhockey

Dit zaalseizoen zijn er  twee kleine wijzigingen in de spelregels. 
1) Bankwissel 
De KNHB maakt vanaf dit zaalseizoen een einde aan het gesleep met de spullen in de rust van een zaalwedstrijd. De bank waar je als team het duel start, blijf je de hele wedstrijd. Uiteraard wisselen de teams na de rust wel van speelhelft en blijven de scheidsrechters aan hun kant staan. Net zoals bij veldhockey. 
2) Vrije- of uit-push na strafcornersituatie
Net als op het veld mag vanaf komend seizoen een speler, die nog beschermende kleding draagt door het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit-push nemen direct na de strafcorner. Het spel mag dan niet worden hervat met een selfpass. Wanneer een speler dit toch doet, krijgt het team buiten de cirkel een vrije push tegen en binnen de cirkel een strafcorner tegen.

Spelreglement Zaalhockey
Voor komend seizoen is het spelreglement per 1 december 2016 nog steeds geldend met als aanvulling daarop bovenstaande regelwijzigingen. Ook dient in het spelreglement waar ‘handschoen’ staat ‘handbescherming’ te worden gelezen. 
Het KNHB zaalhockeyreglement 2016 is te vinden in ‘Mijn Graspiepers’ onder documenten/KNHB.


Afspraken/briefing (club)scheidsrechters
De KNHB geeft jaarlijks een korte briefing/afspraken scheidsrechters voor het zaalseizoen: 
Het is van belang dat scheidsrechters de laatste uitgave van het zaalreglement kennen en kunnen toepassen. De in de bijlage genoemde afspraken vullen het zaalreglement aan en benadrukken op welke manier spelregels dienen te worden geïnterpreteerd. Voor zaken die niet expliciet zijn benoemd in deze afspraken dient het spelreglement te worden gevolgd. Wanneer we ons allemaal aan deze afspraken houden, is er sprake van uniformiteit. 

Zie de bijlage.

 
Bijlage
 
Nieuws afbeelding